آموزشی

نحوه فرآوری قهوه و تأثیر آن بر عطر و طعم قهوه

فرآوری قهوه

مدت ها قبل از آن که یک فنجان دم کرده قهوه در مقابل شما قرار بگیرد ، یا حتی قبل از اینکه آن کیسه دانه قهوه را بخرید ، دانه های قهوه شما کاملاً مورد پردازش قرار می گیرند. جالب اینجاست که جدا از رنگ آن ، دانه قهوه در طول مسیر تغییر چندانی نمی کند. اما در درون آن اتفاقات زیادی برای ایجاد عطر و طعم خاص قهوه رخ می دهد! روش های مختلفی وجود دارد که می تواند برای فرآوری دانه قهوه انجام شود. دو فرآیند اساسی فرآوری دانه قهوه به صورت خشک یا مرطوب هستند. در ادامه اطلاعاتی را در رابطه با انواع روش فرآوری قهوه در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد، با دلونگی همراه شوید..

روش فرآوری قهوه به صورت مرطوب یا شسته

در این روش ، پردازش دانه ها با برداشتن مقدار زیادی از دانه های قهوه آغاز می شود. دانه های باقیمانده در آب قرار می گیرند تا خیس بخورد. هنگام خیساندن ، در اثر رطوبت دانه ها نرم می شوند ، به لطف آنزیم هایی که به طور طبیعی وجود دارند. در طی این فرآیند ، دانه های قهوه تا حدی تخمیر می شوند و انواع طعم ها را ایجاد می کنند.

خیساندن در آب چند روز بیشتر طول نمی کشد و پس از آن باقیمانده دانه خارج می شود. پس از آن باید دانه های قهوه خشک شوند تا اطمینان حاصل شود که می توان آنها را نگه داشت و حمل کرد. اگر دانه قهوه خیلی مرطوب باشد ، ممکن است به دلیل رشد کپک و مخمرها خراب شود. میزان رطوبت دانه قهوه خشک باید کمتر از 11٪ باشد.

روش فرآوری قهوه به صورت معمولی یا خشک

در این روش فرآوری دانه های قهوه در زیر آفتاب خشک می شوند. ممکن است هفته ها طول بکشد تا لوبیای قهوه به اندازه کافی خشک شوند. با این حال ، برای مناطقی که آب کم است ، این روش ممکن است یک روش پردازش بسیار پایدار باشد. دانه ها حاوی مقدار قابل توجهی قند هستند. هنگام خشک کردن دانه های قهوه ، این قندها به میکرو ارگانیسم های خوب کمک می کنند تا لوبیا رشد کرده و تخمیر شوند. این عمل باعث تغییر طعم قهوه می شود. از آنجا که این فرآیند بسیار طولانی تر از فرآیند مرطوب و شسته شده است ، تغییرات عطر و طعم قابل توجه است. باز هم هدف این است که دانه های قهوه را به اندازه کافی خشک کنیم تا خراب نشوند.

وقتی دانه های قهوه خشک و بسته بندی شد ، می توان ماه ها با خیال راحت آن را نگه داشت. فرآوری قهوه بسیار عالی است ، زیرا وقتی دانه های قهوه تفت داده می شوند ، ماندگاری آنها محدود می شود (از این رو بسته بندی بسیار مهم است!).

کافئین زدایی قهوه

در این مرحله دانه های قهوه سبز هستند و نه رنگ قهوه ای که انتظار دارید. در عوض ، آنها فقط پس از برشته شدن این رنگ قهوه ای را دریافت می کنند. به علاوه دانه های قهوه ممکن است بدون کافئین باشند. دانه های قهوه به طور طبیعی حاوی مقدار قابل توجهی کافئین هستند. از آنجا که همه مصرف کنندگان از این کافئین قدردانی نمی کنند ، مقدار مناسبی قهوه بدون کافئین به فروش می رسد. کافئین تنها یکی از بسیاری از مواد شیمیایی موجود در دانه های قهوه است. بنابراین بیرون بردن آن به روندی کاملاً کنترل شده نیاز دارد.

بدین ترتیب کافئین از دانه های قهوه استخراج می شود ، از نظر شیمیایی کاملاً شبیه استخراج وانیل است! کافئین در آب محلول می باشد ، بنابراین می توانید با خیساندن آن در آب ، کافئین را از دانه های قهوه استخراج کنید. با این حال ، بسیاری از مولکول های دیگر دانه قهوه نیز در آب حل می شوند. به همین دلیل فرآیند ها کمی پیشرفته تر هستند ، یا از آب پر از قند استفاده می کنند تا دانه های قهوه خیس شوند یا با استفاده از حلال ها یا دی اکسید کربن (CO2) برای کافئین زدایی قهوه استفاده می کنند.

همه دانه های قهوه بدون کافئین ظاهر آن دانه های سبز را تغییر می دهند. در عوض آنها را کمی قهوه ای رنگ می کند.

دانه های قهوه را تفت دهید

قبل از اینکه بتوانید از آن دانه های قهوه سبز برای یک فنجان قهوه خوشمزه استفاده کنید ، باید قهوه ای شوند. به عبارت دیگر: بو داده. تفت دادن دانه های قهوه چیزی نیست جز گرم شدن آنها برای چند دقیقه در شرایط کاملاً کنترل شده. در طی این فرآیند ، رنگ ، اما به خصوص طعم قهوه به شدت تغییر می کند. واکنش میلارد و بسیاری دیگر با ایجاد طیف گسترده ای از مولکول ها با هر یک از طعم های خاص خود اتفاق می افتد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *